A grízt (búzadarát) egy teflon serpenyőben, kevés só hozzáadásával, állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítod. Mielőtt a tűzről levennéd önts hozzá egy deci hideg vizet, hogy a szemek jól megduzzadjanak. Tedd félre és készítsd el a meggyszószt. Ehhez elég egy üveg meggybefőtt. Szűrd le a levét egy külön edénybe. Készíts kevés olajon, két evőkanál liszt hozzá adásával zsemleszínű rántást. Ha kész, dob bele a meggyszemeket forgasd át és engedd fel a befőtt levével. Csipet fahéjat, két deci élőflórás kefirt keverj hozzá – s már kész is! 

Voila!

Tálalhatsz! 

A pasik hihetetlenül tudják értékelni a húslevest. Ha nem is mondják ki, de nagyjából úgy éreznek, mint Krúdy Szindbádja az érzékeny, hatalmas lelkével…

Ha a te párod nem is ezt mondja majd szó szerint, de ha elfogy a levesed minden cseppje, csipetje – érezni fogod: ez az igazi siker!

Többet biztos, hogy nem lesz szükséged ego erősítő coachingokra.

Az arra szánt pénzt már el is költheted. Kaphatsz rajta akár egy eredeti Chanel No’5 parfümöt is!

Vedd meg, ha teheted! Ajándékozd meg magad – megérdemled! Megdolgoztál érte!

(fotók: Pinterest, Pixabay, FB)